Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!

írta   /   2013-12-18  /   nincs hozzászólás

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

karacsonyzarva    Egymást követően hat egybefüggő munkaszüneti nap lesz karácsonykor, ezért érdemes idejében felkeresni a háziorvost, ha a rendszeresen szedett gyógyszer kifogyóban van.
Ezeken kívül is célszerű áttekinteni a “házi patikát”, legyen otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szer, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmény, valamint legyen otthon a kisebb konyhai balesetek ellátására szolgáló készítmény is.
Azért, hogy a gyógyszertárak az igényeket ki tudják szolgálni, az országos tiszti főgyógyszerész egyeztetett a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségével.
Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán, a http://a http://www.antsz.hu címen, az “Ügyeletek” menüpont alatt.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre! QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →