Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Semmelweis-nap – A háziorvosi rendelők és a szakrendelők zárva lesznek hétfőn

írta   /   2013-06-30  /   nincs hozzászólás

zarvaZárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is a jövő hétfőn, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak.
Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. – Semmelweis Ignác születésének napja – munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás az egészségügyi intézményekben.
Ennek megfelelően a 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók – háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak – zárva lesznek.
A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) csütörtöki közleményében azt írta, hogy hétfőn csak az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.
Az államtitkárság közlése szerint a folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál – például a kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál – az alkalmazottak a munkaszüneti nap rendjének megfelelően dolgoznak majd. A sürgősségi betegellátás viszont ekkor is teljes kapacitással működik és az Országos Vérellátó Szolgálat vérellátása is zavartalan lesz – hangsúlyozták.
Az államtitkárság azt kéri mindenkitől, tájékozódjon a július elsejei háziorvosi rendelésről, a gyógyszertárak nyitva tartásáról és ügyeleti rendjéről, a vérellátó szolgálatok és a rendelőintézetek működéséről. Július 2-án, kedden az egészségügyi intézmények a megszokott rend szerint működnek – tették hozzá.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Semmelweis-nap – A háziorvosi rendelők és a szakrendelők zárva lesznek hétfőn QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →