Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

RETRO VÉRADÁS a Városmajorban

írta   /   2012-09-06  /   nincs hozzászólás

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány is részt vesz és támogatja az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett Retro véradást.

2012. szeptember 8-án (9:00-18:00) mindenkit nagy szeretettel várunk Magyarország egyik legnagyobb volumenű véradására a Városmajorban.

Negyedik alkalommal szervezi meg az OVSZ a retro véradási akcióját a Városmajori Szabadtéri Színpad mellett. Az eseményre 1000 véradót várnak, akik így csaknem háromezer vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnek egy nap alatt. A helyszínen vért adók retro menüt és ajándékcsomagot kapnak – közölte a vérellátó az MTI-vel.

Véradó lehet minden 18-60 év közötti, több mint 50 kilogramm súlyú, egészséges ember. A szervezők kérik, hogy a véradók személyi igazolványukat, TAJ- és lakcímkártyájukat vigyék magukkal.

A szervezők az eseménnyel az 1960-as, ’70-es, ’80-as évek véradásának hangulatát szeretnék felidézni, hiszen akkor a program az összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kaptak új esélyt az életre.

Aki a helyszínen vért ad, az Országos Vérellátó Szolgálat vendége egy Retro Menüre (egy doboz GösserZitrone sör, egy pár virsli+zsemle+mustár, bukta vagy sósperec, egy tábla TIBI csokoládé és egy ajándékcsomag), amit igazi retro hangulatban fogyaszthatnak el a résztvevők.

Személyi igazolványt, TAJ- és lakcímkártyát mindenképpen hozzatok magatokkal, mert anélkül nem adhattok vért!

Gyertek és mentsünk életeket!

hirdetés

az oldal QR-kódja

RETRO VÉRADÁS a Városmajorban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →