Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták – októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek

írta   /   2013-09-17  /   nincs hozzászólás

Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták, egy uniós rendelkezés alapján azonban októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek, ha lenne, aki finanszírozná – derül ki a Heti Válasz internetes oldalán cikkből.várolista

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatainak összesítése szerint “soha ilyen hosszú ideig nem kellett várakozni”. Jelenleg több mint 70 ezer ember vár egészségügyi beavatkozásra, a legtöbben szürkehályogműtétre, térd-, illetve csípőprotézis-beültetésre, és van ahol négy és fél év a várakozási idő – olvasható Az OEP fizeti a külföldi gyógykezelést? című írásban.
A cikk kitér arra is, hogy egy uniós rendelkezés szerint októbertől bármely nyugat-európai országban műttethetik magukat az európai polgárok, ha a saját hazájukban fél évnél hosszabb ideig kell várakozniuk.
“Tízezrek számára nyílik meg ez a lehetőség, ám mégis kevesen élnek majd vele”, a magyar biztosítónak ugyanis csak a hazai árak erejéig kell állnia a külföldi számlát, és már a lengyel kórházak is kétszer olyan drágák, mint az itthoniak – olvasható a hetilap internetes kiadásában.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Rekordhosszúságúak a magyar műtéti várólisták – októbertől bármelyik európai országban kezeltethetnék magukat a betegek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →