Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Rákszűrő melltartó

írta   /   2013-02-15  /   nincs hozzászólás

Az eddiginél korábbi stádiumban és könnyebben képes kimutatni az emlőrákot egy detektorokkal és adatrögzítővel felszerelt melltartó, amelyet hamarosan piacra dobhatnak az Egyesült Államokban – adta hírül a CBS televízió.

  A First Warning System elnevezésű rákszűrő melltartó kifejlesztése mintegy két évtizeden át tartott. A vizsgálat során a páciensnek legalább 12 órán át magán kell viselnie a szöveti elváltozások után kutató alsóneműdarabot.
A szerkezet nagyobb hatékonysággal mutatja ki a daganatokat, mint a mammográfiás vizsgálat, amelynek számára Margaret Chen mellráksebész szerint az elváltozások nemritkán csaknem észrevehetetlenek.
“Az szeretnénk, ha a szerkezetet már 18 éves kortól alkalmaznák a nők éves szűrésén” – jelentette ki a melltartóba applikált szerkezetet kidolgozó Matthew Bernardis.
A melltartó nem sugároz, nem nyomja össze az emlő szöveteit és nem invazív, ezért rutinszerűen alkalmazható. A szerkezet, amelynek forgalmazását a várakozások szerint egy éven belül jóváhagyhatja majd az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság (FDA), az előzetes kalkulációk szerint mintegy 200 dollárba (44 ezer forint) kerül majd.

Forrás: MTI 2013.02.15.; firstwarningsystems.com

hirdetés

az oldal QR-kódja

Rákszűrő melltartó QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →