Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Pszichiátriai terápiás részleggel bővült a nagykanizsai kórház

írta   /   2013-11-05  /   nincs hozzászólás

Elkészült a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház pszichiátriájának újonnan kialakított rehabilitációs részlege, amely a páciensek nappali terápiáját biztosítja majd a régióban – közölte hétfői sajtótájékoztatóján az intézmény főigazgatója.

nagykanizsaikorhaz    Brünner Szilveszter elmondta, a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program forrásaiból a régió egészségügyi intézményei számára rehabilitációs fejlesztésekre megítélt összegből kezdődött meg júniusban a beruházás. A 220,5 millió forint, száz százalékos támogatottságú pályázat révén első ütemben a pszichiátriai osztály rehabilitációs részlegét bővítették ki az egykori nővérszálló régóta nem használt épületében.
Az új részleg a régió betegeit szolgálja, azoknak a pácienseknek nyújt nappali rehabilitációs ellátást, akik már kikerültek a kórházi fekvőbetegek közül. A társadalomba való visszailleszkedést segítő egyéni és csoportterápiás foglalkozásokra nyílik lehetőségük mozgás-, művészeti- és munkaterápiás módszerek felhasználásával – tette hozzá.
A részlegbe ideiglenesen a pszichiátriai osztály fekvőbetegei költöznek, mert helyüket szintén felújítják. A teljes befejezés és a visszaköltözés februárra várható. Addigra megérkeznek az informatikai és orvostechnikai eszközök, illetve bútorok.
A főigazgató azt is elmondta, 2013 sikerévnek számít a Kanizsai Dorottya Kórház történetében. Egyszerre öt európai uniós és egy minisztériumi pályázat megvalósítása folyik az intézményben, összesen több mint ötmilliárd forint értékben.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Pszichiátriai terápiás részleggel bővült a nagykanizsai kórház QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →