Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Programok a vesebetegeknek

írta   /   2013-08-14  /   nincs hozzászólás

egeszsegnap_vesebet_130811_fkcs_2.jpg

Tábort zárt és egészségnapot tartott a Vesebetegek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete vasárnap délelőtt Miskolctapolcán.

A szikszói önkormányzat üdülőjében gyűltek össze a Vesebetegek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjai és családtagjaik. A színpadon gyerekek mutattak be táncos produkciókat, sőt a felnőtteket is megtáncoltatták. Mint Korinthus Katalin, az egyesület elnöke elmondta, támogatás segítségével rendeztek tábort a tagjaik gyermekei, unokái számára, ennek a záróünnepségét tartották, melyen a kicsit megmutatták, mit tanultak.

egeszsegnap_vesebet_130811_fkcs_7.jpg

Azonban éppen csak lezárult az egyik programjuk, máris indították a következőt: az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program az Európai Szociális Alapból finanszírozott programja keretében egészségnapot tartottak. A szűrőprogramokon és tanácsadásokon bárki részt vehetett, nem csak az egyesület tagjai

egeszsegnap_vesebet_130811_fkcs_9.jpg

Ez csak az első állomása volt annak a nyolc hónapos programnak, melynek keretében egészségügyi dolgozók, szociológusok segítségével nem csak prevenciós programokat tartanak, hanem a társadalomba való visszailleszkedést is segítik. Az elnök szerint ugyanis a vesebetegek gyakran van problémájuk ezzel.

H. I.
Fotó: F. Kaderják Csilla

Forrás: minap.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Programok a vesebetegeknek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →