Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Pollen-mérce: Egyre több növény virágpora okozhat tüneteket az allergiásoknak

írta   /   2013-04-17  /   nincs hozzászólás

Egyre több növény virágpora okozhat tüneteket az allergiásoknak, a hét elején már a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja is elérte a nagyon magas szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentése szerint tovább erősödött a pollenterhelés. A ciprus- és tiszafafélék pollenje volt jelen a legnagyobb mennyiségben a levegőben, Budapesten nagyon magas, Zalaegerszegen magas szintet mértek. Emellett tüneteket okozó koncentrációban volt jelen mindkét városban az éger, illetve Zalaegerszegen a nyár pollenje is. A kültéri allergén gombák koncentrációja továbbra is alacsony – írta az OEK. Az ÁNTSZ a Facebook-oldalán felhívta a figyelmet az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) új szolgáltatására, a Pollen Naplóra: a http://www.pollendiary.com/Phd/hu címen elérhető weblapon egy gyors regisztráció után az allergiások személyre szabott, hasznos információhoz juthatnak.

Az allergiáról többet is megtudhat a héten megjelenő, legújabb lapszámunkból! Keresse a patikákban, illetve az újságárusoknál!

Cikk forrása: ÁNTSZ

hirdetés

az oldal QR-kódja

Pollen-mérce: Egyre több növény virágpora okozhat tüneteket az allergiásoknak QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →