Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Összefognak a gyermekekért az alapítványok

írta   /   2013-05-04  /   nincs hozzászólás

Újabb tagokkal bővült a Gyermekgyógyítók Hálózat,  amely ernyőszervezetként egybegyűjti azokat az orvosi szervezeteket, kis alapítványokat, amelyek közvetlenül érdekeltek a gyermekek gyógyításában. Ezúttal a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Alapítvány a Fenilketonúriás Gyermekekért csatlakozott a szervezethez.

A hálózat legfőbb célja, hogy láthatóságot biztosítson az olyan szervezeteknek, amelyek – a drága műszerek és gyógyszerek miatt – nem költhetnek reklámozásra és így adó 1% felajánlásokhoz sem juthatnak. A szervezet alapítója a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat, amely évek óta igyekszik minél több daganatos gyermek számára biztosítani a korszerű, nemzetközi színvonalú ellátást. Sikereik ellenére úgy érzik, hogy összefogásra lenne szükség: így jutottak el ahhoz a gondolathoz, hogy munkájukat nagyban segítené egy olyan hálózat, ahol az orvos társaságok, alapítványok egy szervezetbe tömörülve, közösen léphetnek fel az 1% kampányban – és utána is.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat életveszélyes állapotba került csecsemők és kisgyermekek szállítását és ellátását biztosítja. Az úgynevezett „Gyermekrohamkocsik” működtetéséhez különleges szakmai felkészültségre és nagyon drága, speciális műszerekre van szükség. Évente megközelítőleg 2-3 ezer súlyos állapotban lévő csecsemőhöz kapnak riasztást. A helyszínen pár perc alatt képesek egy mobil intenzív osztályt létrehozni, így a bajba jutott gyermekeken segíteni.

Az Alapítvány a Fenilketonúriás Gyermekekért olyan betegeken segít, amelyek egy kevésbé közismert problémával küzdenek: a fenilketonúria egy olyan anyagcsere rendellenesség, amely nem teszi lehetővé a szervezet számára, hogy egy bizonyos fehérje alapanyagot lebontson. Ennek hatására ez az anyag felhalmozódik a testben és lassan „megmérgezi” a szervezetet, visszafordíthatatlan agyi károsodást okoz, valamint gátolja az idegrendszer kifejlődését. Az alapítvány azokon a családokon segít, amelyek ezt a traumát végig kellett élniük: a szülők számára tanfolyamokat tartanak, a gyermekeknek táborokat szerveznek, valamint élelmiszercsomagokat juttatnak el a bajba jutottaknak.

gyermekgyogyitok_plakat

A Gyermekgyógyítók Hálózatának minden tagja hisz abban, hogy  közös fellépéssel elérhetik, az adó 1% felajánlások egyre nagyobb részben jussanak közvetlenül oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, azaz a gyógyítókhoz. Ezért tárt karokkal várják a további kis szakmai alapítványok jelentkezését, és természetesen az adó 1% felajánlásokat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Összefognak a gyermekekért az alapítványok QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →