Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Országos felvilágosító programok a méhnyakrákról

írta   /   2014-01-16  /   nincs hozzászólás

A méhnyakrák megelőzésének lehetőségeire hívja fel a figyelmet országszerte hat helyszínen a Mályvavirág Alapítvány január 19. és 25. között.

méhnyakrák Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten többek között előadásokkal, szakmai kiállításokkal és egyéb színes programokkal várják az érdeklődőket. Hat magyarországi helyszínen – budapesti Corvin Plaza, veszprémi Balaton Plaza, Debrecen Plaza, Miskolc Plaza, Szeged Plaza, békéscsabai Csaba Center – óriás raklapművet állítanak ki a nőgyógyászati rákszűrés fontosságát hangsúlyozva – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Az Európai Méhnyakrák Szövetség (European Cervical Cancer Association – ECCA) 2007 óta szervezi meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. A nemzetközi kezdeményezés legfőbb célja felhívni a lakosság, a szakma és a döntéshozók figyelmét arra, hogy ez a rosszindulatú daganatos betegség védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető.
Európában a méhnyakrák a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a 45 év alatti nők körében: mintegy 30 ezer nő veszti életét a súlyos betegségben évente, illetve minden esztendőben 60 ezer új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak.     Magyarországon tavaly csaknem 400 nő halt meg a betegségben. A lakosság védőoltási és szűrési hajlandósága messze elmarad a nyugat-európai átlagtól, a szervezett szűréseken a behívott nők kis százaléka vesz részt évente.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Országos felvilágosító programok a méhnyakrákról QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →