Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Opera Patika

írta   /   2014-01-04  /   nincs hozzászólás

Budapesten alig tíz védett berendezésű üzlethelyiség található, ám az Opera Patika ezek közül is kiemelkedik azzal, hogy sikerült megőriznie egy darabot az épület és Budapest történelméből és a gyógyszerészszakma relikviáiból.

operapatikaAz Andrássy út 26. alatti Opera Patika üzlethelyisége Madeleine Florescu számára szerelem volt első látásra. A patinás budapesti gyógyszertár, amelynek belső tere 1888-ban készült, éppen kétszáz évvel később, 2008 tavaszán zárta be ajtaját a gyógyulni vágyó betegek előtt. Budapest legszebb sugárútján ma sorra nyílnak a legmesszemenőbb modernitást sugalló, új és újabb bemutatótermek. Ezek sorában olyan példaértékű értékmentésnek minősül a MADISON parfüméria, amely azzal, hogy megőrizte a két évszázadon keresztül működő patika gyönyörű üzletberendezését, nem pusztán exkluzivitást kölcsönzött saját termékeinek, hanem egy letűnt kor gyógyító szakmájának emlékét is felidézi.

A hely tulajdonosa gondos odafigyeléssel, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal együttműködésben, sikeresen élesztette újra a korabeli patikabútorzat örökségét, és tervezett egy olyan mai helyiséget, amely megfelel a forgalmazni kívánt termékek koncepciójának is.

A MADISON exkluzív illatokat, szűkebb körben ismert, nehezen megtalálható parfümöket, szobaillatosítókat, füstölőket és más szépségápolási ékköveket kínál látogatóinak. Márkái a legmagasabb színvonalat képviselik, azt a szintet, amiből sosem adnak alább: hagyományos módon elkészített kézműves illatszereket, zsenialitást, modernitást, lazaságot és tehetséget – egy egészséges élet kellékeit.

 

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Opera Patika QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →