Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Obama új egészségbiztosítást kíván kötni az általa bevezetett reform keretében

írta   /   2013-12-05  /   nincs hozzászólás

Barack Obama amerikai elnök új egészségbiztosítást szándékozik kötni az általa kezdeményezett, Obamacare néven emlegetett egészségügyi reform keretében – közölte honlapján fehér házi forrásokra hivatkozva a USA Today című napilap.

obamagov A szerződés megkötésének időpontja azonban bizonytalan, mint ahogy az is, hogy az a sajtó nyilvánossága előtt történik-e. A lap idézte az elnöki hivatal szóvivőjét, Jay Carney-t, aki rámutatott, hogy Obama ezzel a saját, illetve a Fehér Ház három évvel ezelőtt tett ígéretének tesz majd eleget.
A megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvénycsomagot, amely a szándékok szerint eddig nem biztosított amerikaiak tízmillióira fogja kiterjeszteni az egészségbiztosítási rendszert, 2010-ben fogadták el, de annak egyes kulcselemei csak idén október 1-jével léptek életbe. Ezek közé tartozik, hogy a csatlakozni kívánók szövetségi kormány által létrehozott HealthCare.gov online ügyfélablakon jelenthetik be csatlakozási szándékukat, ami azonban műszaki okok miatt az utóbbi két hónap során gyakran meghiúsult.
A technikai gondok miatt a jelentkezők száma alatta van a várakozásoknak, és erősen megcsappant a kormányzat támogatottsága. Elemzők egybehangzó véleménye szerint ez kihathat a jövő novemberi “félidős” kongresszusi választásokra, a Fehér Ház ezért kampányba kezdett az egészségügyi reform pozitív aspektusainak megvilágítására.
Az elnökök egészségügyi ellátására vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a Fehér Ház volt lakóit életük végéig ingyenes ellátás illeti meg a katonai kórházakban. Barack Obama hivatali tisztségének lejáratakor, 2017 januárjában 55 éves lesz, így elvileg nem zárható ki, hogy állást vállal majd, s munkáltatója újabb egészségügyi biztosítást köt majd rá.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Obama új egészségbiztosítást kíván kötni az általa bevezetett reform keretében QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →