Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Obama: az egészségügyi reform nemcsak egy weboldalról szól

írta   /   2013-10-21  /   nincs hozzászólás

Barack Obama amerikai elnök hétfőn elismerte, hogy az egészségügyi reform bevezetése technikai szempontból sem volt zökkenőmentes, de hangsúlyozta, hogy a változások többet jelentenek annál a weboldalnál, ahol a biztosításra feliratkozni vágyók az utóbbi napokban műszaki gondokat tapasztaltak.obamahonlap

Az elnök szerint az október 1-jével elkezdődött regisztrációval kapcsolatos műszaki gondok részben amiatt léptek fel, hogy a weboldalt túlterhelte a jelentkezők nagy száma. A megfizethető egészségügyi biztosítás kiterjesztése a kulcseleme a Barack Obama által még 2010-ben elfogadtatott, de csak fokozatosan bevezetett egészségügyi reformnak. Az amerikai egészségbiztosítási rendszerbe belépni kívánók száma becslések szerint meghaladhatja a 30 millió főt is.
Obama a Fehér Ház Rózsakertjéből élőben közvetített beszédében úgy fogalmazott, hogy “senki sem mérgesebb” és “frusztráltabb” nála a healthcare.gov oldal működési zavarai miatt és ígéretet tett rá, hogy a hibát el fogják hárítani. Arra biztatta az amerikaiakat, hogy próbálkozzanak meg más úton – például a telefonos szolgálaton keresztül – is bejelentkezni a rendszerbe. Az elnök szerint az eredménytelenül próbálkozókat a weboldal üzemeltetői meg fogják keresni.
Az elnök hangsúlyozta, hogy ha a weboldal nem is működik megfelelően, a nehezen elfogadott és megvédett törvény igen.
Az önerőre támaszkodás fontosságát hirdető republikánusok élesen ellenzik az Obama-féle egészségügyi reformot, amelynek semmissé nyilvánításával hiába próbálkoztak meg tavaly a Legfelsőbb Bíróságon. Elnökjelöltjük, Mitt Romney a 2012-es választás idején a törvény visszavonását ígérte.
Az új egészségügyi jogszabálycsomag robbantotta ki a legújabb washingtoni belpolitikai-pénzügyi válságot is: a szövetségi kormány 16 napig részlegesen lebénult annak következtében, hogy a Republikánus Párt keményvonalas képviselői meg akarták akadályozni annak költségvetési finanszírozását. A kormány azonban nem engedett és az ellenzéki párt számára komoly presztízsveszteséget jelentő krízisen egy átmeneti, mintegy negyedévre szóló büdzsé-megállapodással sikerült túllépni.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Obama: az egészségügyi reform nemcsak egy weboldalról szól QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →