Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Obama: a marihuána nem veszélyesebb, mint az alkohol

írta   /   2014-01-20  /   nincs hozzászólás

 A marihuána nem veszélyesebb mint az alkohol – vélekedett Barack Obama amerikai elnök a The New Yorker magazinnak adott nyilatkozatában, amelyet terjedelmes portré keretében ismertetett a lap vasárnap.

marihuana   Az elnök elismerte, hogy a kannabisz szívása “rossz szokás”, de rámutatott, hogy az emiatt kiszabott büntetések aránytalanul nagy mértékben sújtják a szegény afroamerikai és spanyolajkú fiatalokat, és úgy vélekedett, hogy Colorado és Washington államban folytatni kellene a marihuána legalizálását.
Az Egyesült Államokban a szövetségi törvények tiltják ugyan a marihuána használatát, ám 21 államban engedélyezték a kannabisz gyógyászati célokra történő alkalmazását, Coloradóban és az északnyugati Washington államban pedig teljes mértékben felszabadították használatát. Hasonló liberalizálást vettek fontolóra Alaszkában és az amerikai fővárosban is.
Az Obama-kormány tavaly közölte, hogy a szövetségi hatóságok nem üldözik majd a coloradói és a Washington állambeli marihuánafogyasztókat, ha azok betartják az adott államok törvényeit.
“Mint ahogy azt alaposan feltárták, gyerekként én is szívtam füvet. Szerintem ez egy olyan rossz szokás és bűn is egyben, amely nem különbözik nagyban a cigarettától, amelyet ifjúkoromtól felnőtt életem nagy részén át szívtam” – nyilatkozott Obama.
“Nem hiszem, hogy (a marihuána) veszélyesebb lenne mint az alkohol” – tette hozzá.
Elmondása szerint a saját lányait arra figyelmeztette, hogy a marihuána élvezete “rossz ötlet, időpocsékolás és nem túlságosan egészséges”.
Álláspontja szerint ugyanakkor “feltehetően túloznak” azok, akik azt állítják, hogy a marihuána legalizálása egy sor társadalmi problémát is megoldana, és úgy vélekedett, hogy ez Coloradóban is Washingtonban is kihívás lesz.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Obama: a marihuána nem veszélyesebb, mint az alkohol QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →