Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Nukleáris medicina osztály kialakítása kezdődött meg a szolnoki Hetényi kórházban

írta   /   2013-10-17  /   nincs hozzászólás

Az Európai Unió 240 millió forintos támogatásával nukleáris medicina osztály kialakítása kezdődött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben.

    Bene Ildikó főigazgató a fejlesztés szükségességét azzal indokolta, hogy a megyék közül Jász-Nagykun-Szolnok az egyetlen, ahol nem áll rendelkezésre ez az alapvetően diagnosztikai módszer a gyógyításhoz.
Emiatt izotópdiagnosztika és radioizotóp-terápia esetében társintézményekhez, elsősorban Budapestre kerülnek a betegek, a fogadókórházak szűk kapacitása miatt azonban az előjegyzési idő akár 3-4 hónap is lehet – tette hozzá a kórházi vezető.
A nukleáris medicina osztály – kellő felújítás és átalakítás után – a kórház egyik meglévő épülete, a belgyógyászati pavilon földszintjén jelenleg üresen álló területen kap helyet. A gépek és műszerek beszerzésére több mint 174 millió, az építészeti átalakításra több mint 27 millió, míg az informatikai beszerzésekre közel ötmillió forint áll rendelkezésre. A működéséhez szükséges humánerőforrást a kórház biztosítja.
A tervek szerint az új osztály 2014 végére készül el, és attól kezdve felelősévé válna a Szolnok megyében, valamint a ceglédi és a nagykátai járásban lakó 500-550 ezer ember ellátásának, ezen belül a területen élő onkológiai betegek gyógyulási esélyeit javító korszerű kezeléseknek.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Nukleáris medicina osztály kialakítása kezdődött meg a szolnoki Hetényi kórházban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →