Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Növekvő hízásveszély a fiatal kínai felnőttek körében

írta   /   2013-08-07  /   nincs hozzászólás

A kínai állami sport főhivatal felmérése szerint növekszik az elhízás veszélye a 20 és 39 év közötti kínaiak körében.

    A megvizsgált 20 és 69 év közöttiek 34,4 százaléka volt túlsúlyos, míg a 20 és 39 évesek között arányuk ugyan alig haladta meg a 11 százalékot, de egyrészt kétszázalékos emelkedést mutatott 3 éven belül, másrészt a korcsoport tagjai 2010 óta évente átlagosan csaknem két kilót híztak. A derék- és csípőbőség a fiatal városi férfiak és középkorú nők esetében feltűnően nőtt. A kutatást az ország tíz tartományi jogú térségben végezték két hónapon át, csaknem 44 ezer felnőtt körében – ismertette a felmérést a China Daily című angol nyelvű napilap keddi számában.

kövérkína
Egy másik országos felmérés szerint – amely a tömegsporttal volt összefüggésben, és amelynek során 30 városból több mint másfélmillió adatot gyűjtöttek – a 20-39 évesek mutatkoztak fizikailag a legkevésbé aktívnak. A leginkább hangoztatott ok a munkavégzéssel összefüggő időhiány, illetve a sport mellőzése volt; 51 százalékuk semmilyen sportot nem űz.
A szakemberek elsődleges tanulságként azt vonták le, hogy a rendszeres testmozgás feladása a fiatalok körében országos trend, és ezért a kormánynak nagyobb figyelmet kell fordítania a tömegsport népszerűsítésére.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Növekvő hízásveszély a fiatal kínai felnőttek körében QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →