Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségturizmus  >  jelenlegi cikk

Nőtt a siófoki Galerius fürdő látogatottsága

írta   /   2013-12-28  /   nincs hozzászólás

Az idén több mint 130 ezer vendéget fogadott a siófoki önkormányzat tulajdonában lévő Galerius fürdő, ezzel 10 százalékkal nőtt a látogatottsága – tájékoztatta Balogh Renáta igazgató.

furdo    Balogh Renáta elmondta: a Galerius önfenntartó, sőt évente 50 millió forint bérleti díjat fizet az önkormányzatnak az üzemeltető cég.
Hozzátette: habár a fürdő működtetése nem igényel támogatást, fejlesztésekre a bevételeiből már nem futja, így a tulajdonos önkormányzaton keresztül próbálnak meg pályázati forrásokhoz jutni ilyen célokra. A tervek között szerepel egy kültéri családi medence megépítése, valamint a belső térben növelnék a gyermekek számára a játék-lehetőségeket.
A siófoki létesítmény vendégköre 80-90 százalékban magyar. A külföldi fürdőzők között egyre kevesebb a német, viszont folyamatosan nő a csehek és a lengyelek száma, akik gyakran csoportosan érkeznek.
A Galerius Élményfürdő és Wellness Központ 2006-ban nyílt meg, majd pár éven belül egy kültéri termálmedencével, egy 88 méteres óriáscsúszdával, valamint a szaunaszolgáltatásokkal gyarapodott.  A 9 medencét a nagyberényi kénes-jódos termálvízzel töltik fel.
Az igazgató beszámolója szerint a létesítmény népszerűsége annak is köszönhető, hogy élmény- és termálvizes medencéi mellett egyedülálló szauna-világgal és programokkal várja a vendégeket.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Nőtt a siófoki Galerius fürdő látogatottsága QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →