Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Nincs fent a Facebookon? Akkor ön pszichopata?

írta   /   2013-07-15  /   nincs hozzászólás

Munkaadók és pszichológusok gyanúsnak tartják azokat, akik valamilyen okból nincsenek fent az oldalon. Lehetséges, hogy a Facebook-jelenlét hiánya komoly személyiségzavart jelez?

Aki nincs fent a Facebookon, az nem is létezik, tartja a mondás. A német Der Tagesspiegel magazin egyenesen odáig ment, hogy rámutatott, James Holmes, az aurórai lövöldöző és a norvég tömeggyilkos, Anders Breivik közös tulajdonsága, hogy egyikük sem rendelkezett Facebook-profillal.

pszicho

A Forbes.com viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy az amerikai emberierőforrás-részlegek egyre óvatosabbak az olyan pályázókkal, akik szintén nem regisztráltak a Facebookra.  A munkaadóknak az is eszébe juthat, hogy a profilhiány mögött az áll, hogy a profilt valamilyen feljelentés alapján töröltette a Facebook. Természetesen ezek nem vonatkoznak az idősebbekre, akik a szociális média szájtok elterjedése előtt már produktív felnőttek voltak.

Christopher Moeller pszichológus szerint a Facebook használata azt jelenti, hogy valakinek egészséges szociális hálója van. Pszichológusok arra is rámutattak, hogy Holmesnak és más tömeggyilkosoknak nincsenek igazi barátaik. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, és talán nincs szükség rá, hogy nyomozni kezdjünk a profillal nem rendelkező ismerőseink után, de érdemes észben tartani, hogy pszichológusok szerint ilyen esetekben felmerülhet a gyanúja annak, hogy az illető abnormális, diszfunkcionális vagy egyenesen veszélyes.

Forrás:Nyelv és tudomány

hirdetés

az oldal QR-kódja

Nincs fent a Facebookon? Akkor ön pszichopata? QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →