Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Naponta sebesültek tucatjait látja el Dél-Szudánban a magyar egészségügyi csoport

írta   /   2014-01-16  /   nincs hozzászólás

Naponta több tucat sebesültet lát el Dél-Szudánban a Magyar Baptista Szeretetszolgálat által kiküldött egészségügyi csoport két orvosa – tudatta szerdán Révész Szilva, a szervezet kommunikációs igazgatója.

délszudanbapt   A magyar orvosok – egy gyermekgyógyász és egy altató orvos – a Jubai Gyakorló Kórházban dolgoznak: délelőttönként a sürgősségi és gyermekosztályon vesznek részt a betegek ellátásában, délután pedig a műtétekben. Szerdán többek közt egy négy nappal ezelőtt meglőtt kétéves kisfiút operáltak meg. A gyermek anyja meghalt a harcokban, apját nem találják.
Révész Szilvia tudomása szerint az egészségügyi misszióban résztvevő magyarok jól vannak, munkájukat biztonságban végezhetik. Vasárnap érkeztek az afrikai országba, és tíz napig maradnak. Feladatuk a segítségnyújtás mellett a szükségletek felmérése is, nevezetesen, hogy hány orvosra lenne szükség, mennyi időre és milyen eszközökre, gyógyszerekre.
Dél-Szudánban tavaly december közepén tört ki belső fegyveres konfliktus. Becslések szerint az összecsapásokban 1500-2000 ember meghalt, sok megsebesült.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Naponta sebesültek tucatjait látja el Dél-Szudánban a magyar egészségügyi csoport QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →