Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Nagy siker lett a vakvezető kutyák napjára kiírt rajzpályázat

írta   /   2013-04-29  /   nincs hozzászólás

nyertesek_vakvezetoÖsszesen 470 rajzot küldtek be óvodás és iskolás korú gyerekek az ország számos pontjáról a vakvezető kutyák világnapja alkalmából a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola februári felhívására, melyről a Kérdezze! magazin is tudósított. A két legjobb pályamunkából készült óriásplakátot Budapesten, a Kossuth téri metrómegállóban helyezték ki és avatták fel.

Az idei vakvezető kutyák világnapját a Kossuth téri metrómegállóban ünnepelték meg, ott avatták fel a győztes pályamunkákból készült óriásplakátot, így ünnepelték meg közösen a gyerekek és az kutyaiskola munkatársai.
A Tervezz plakátot a vakvezető kutyákról című pályázaton arra kérték az 5 és 14 év közötti gyerekeket, hogy rajzukkal mutassák meg a vakvezető kutyákkal való viselkedés legfontosabb szabályait.
A legtöbb közönségszavazatot szerzett plakáttervet Molnár Cintia Rebeka kisnánai diák készítette, a szakmai zsűri pedig Popovics Johanna gyáli óvodás rajzát választotta a másik győztesnek. A legeredetibbnek a Lásd meg őket! szlogent találta a zsűri, ezt Palkó-Lappints Áron budapesti diák vetette papírra.
A két rajz óriásplakátként hívja fel a figyelmet a vakvezető kutyák ügyére.
A személyes ajándékokon felül a két nyertes iskolája és óvodája találkozhat majd az alapítvány munkatársaival és élőben próbálhatják ki, hogyan dolgozik egy vakvezető kutya.
A vakvezető kutyák világnapjának ötlete Nagy-Britanniából származik, a Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetsége rendezte meg először 1994-ben. Azóta minden évben világszerte megemlékeznek a segítő kutyák munkájáról.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Nagy siker lett a vakvezető kutyák napjára kiírt rajzpályázat QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →