Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

“Mozdulj rá! 2×3″ – ingyenes sportprogramok Óbudán

írta   /   2013-03-21  /   nincs hozzászólás

“Mozdulj rá! 2×3″ elnevezéssel ingyenes szabadidős sportprogram-sorozatot rendez idén Óbudán a kerületi önkormányzat.

   Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy tavaly nagy sikere volt az Óbudai Olimpiának, amelynek öt szabadidősportos eseményén több mint ötezren vettek részt.
“Idén eggyel több, összesen hat rendezvényünk lesz, a résztvevők számát pedig szeretnénk megduplázni” – mondta a polgármester, aki sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseiről is beszélt.
“TAO-s forrásokból a Külső Bécsi úton egy jégcsarnokot és egy uszodát, Kaszásdűlőn pedig egy multifunkcionális csarnokot szeretnénk építeni. Reméljük, hogy 2014-re mindhárom elkészülhet” – fogalmazott Bús Balázs, hozzátéve, hogy a nyugdíjasok körében népszerű kültéri fitnesz parkokból is négy újat építenek a III. kerületben.
Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üdvözölte az óbudai kezdeményezést, különösen azért, mert egy felmérés szerint a magyar lakosságnak mindössze nyolc százaléka sportol heti rendszerességgel, s véleménye szerint az ilyen, ingyenes események hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben javuljon ez a riasztó statisztika. Megemlítette, hogy a sportkormányzat minél több sportlétesítmény kapuit szeretné kitárni a lakosság előtt.
“Azt tervezzük, hogy a május végén, a múzeumok éjszakájához hasonlóan idén először megrendezzük a sportcsarnokok éjszakáját is” – tette hozzá.
A”Mozdulj rá! 2×3″ eseménysorozat három szárazföldi és három vizes rendezvényből áll. A programok április 7-én a Hajógyári-szigeten, az Óbudai Futófesztivállal indulnak. Ezt követi május 12-én a Tour de Óbuda szabadidős kerékpárosnap. A harmadik szárazföldi esemény a szeptember 28-i Óbudai Teljesítménytúra lesz, amelyre a természetjárókat várják a szervezők.
A vizes programok keretében június 16-án az Óbudai Családi Sportnapra, majd július 28-án az Óbudai Nyugdíjas Sportnapra kerül sor, mindkétszer a Csillaghegyi Strandon. A záró vizes esemény augusztus 4-án a Pünkösdfürdői Strandon rendezendő Óbudai Családi Sportnap lesz. A szervezők valamennyi helyszínen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.
Az eseménysorozat fővédnöke Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszó lesz, de a tisztet tavaly betöltő, floridai edzőtáborozásáról hazaérkező Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is megígérte a sajtótájékoztatón, hogy ha ideje engedi, akkor idén is kilátogat majd a rendezvényekre, akárcsak Erőss Zsolt hegymászó.

hirdetés

az oldal QR-kódja

“Mozdulj rá! 2×3″ – ingyenes sportprogramok Óbudán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →