Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségkütyü  >  jelenlegi cikk

Mobillal a megelőzésért

írta   /   2013-01-31  /   nincs hozzászólás

Egyre több egészségügyi szervezet gondolkodik el azon, hogy a személyes találkozások mellett, hogyan lehetne jelent pácienseik életében, hogyan segítse őket akkor is, ha nincs érkezésük, idejük ellátogatni egy szakemberhez.  Mára már a legkülönbözőbb problémákra javasolnak újszerű megoldásokat: diétát segítő weboldalak, terhességet vagy éppen női ciklust követő online programok, cigarettáról leszoktató honlapok seregszám jelennek meg az interneten. Az okos telefonok piacra kerülésével megnyílt az út, hogy orvosunk nap közben is „zsebünkben lapuljon”.

Andrew J. Gerber, a Columbia Egyetem pszichiátere szerint, nem lehet messze már az az idő, mikor a szorongásos betegségeinket és a depressziónkat  egy, az online játékokhoz hasonló alkalmazáson keresztül kezeltethetjük, melyhez nem lesz szükség egyébre mint egy mobiltelefonra. Legyünk bárhol, egy gombnyomás és az orvosi segítség máris rendelkezésünkre áll.

Más betegségek esetében mobil alkalmazások már Magyarországon is elérhetőek. A Breast Test applikáció célja, hogy segítséget nyújtson a rendszeres és megfelelően elvégzett önvizsgálathoz. Használója számára megmutatja a vizsgálathoz szükséges helyes módszereket, rendszeres időközönként emlékeztet arra, hogy végezzük el a vizsgálatot, a megjelölt elváltozásokat rögzíti (lehetőség ad arra, hogy a talált elváltozások helyét megjelöljük és észlelésük dátuma szerint, időrendi sorrendben elmentsük).

Az alkalmazás azért is fontos, mert a szűrésre nem járó nők az emlődaganatok 70-80 százalékát saját maguk fedezik fel.  Ritkán két mammográfiás szűrés között is kialakulhat az emlőben daganat. Nem utolsósorban az emlő önvizsgálat egyszerű módszer, minden életkorban elvégezhető néhány perc alatt.

Forrás:  NYtimes.com

hirdetés

az oldal QR-kódja

Mobillal a megelőzésért QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →