Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségkütyü  >  jelenlegi cikk

Mit tud egy okosfogkefe?

írta   /   2014-01-07  /   nincs hozzászólás

Egyre több olyan hétköznapi eszköz válik okossá, amelyekről talán nem is gondoltuk volna, hogy ilyen formában is értelmet nyerhetnek. Tavaly ott volt az okosvilla, a HAPIFork, ami azt figyel milyen gyorsan eszünk, és szerinte nem rág elég jól a tulajdonos, még meg is dorgálja egy appon keresztül. Most Kolibree néven bemutatkozik az első oksofogkefe, aminek a puszta létezése is furcsának tűnhet elsőre, pedig nagyon is van értelme!

A Kolibree az első használat során feltérképezi a szánk belsejét, készít róla magának egy modellt, amit meg is jegyez, majd összeállítja az adatok alapján azt, hogy mennyire, hogyan és milyen sorrendben kell mosnunk a fogunkat, hogy az igazán hatékony legyen. A fogkefe Bluetooth-on keresztül küldi el egy-egy fogmosás után az adatokat a hozzá tartozó mobilalkalmazásba, ami ezek alapján megmutatja, ha valahol nem végeztünk jó munkát, és segít abban, hogy igazi expertté váljuk fogmosásból. Ha egy családban többen használnak ilyen fogkevét, az adatokat gyűjteni is lehet, és versenyezhetnek a tagok a statisztikák szerint. Ez egyébként az ötletgazda, Thomas Serval szerint ez ösztönözheti a gyerekeket arra, hogy rendesen megmossák a fogukat.

Serval éveket húzott le a Google-nél, majd a szoftveres világból visszatért a hardverhez, és olyan kütyüt álmodott, ami ugyanúgy néz ki, mint bármelyik elektromos fogkefe, csak eszesebb mindegyiknél. A fogkefe gyártását Kickstarteren szponzoráltatják majd, valószínűleg a nyár folyamán, 100-200 dollár között várható az ára.

Forrás: Social Daily

hirdetés

az oldal QR-kódja

Mit tud egy okosfogkefe? QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →