Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségtudomány  >  jelenlegi cikk

Mindent a veséről – Érdekes előadásokkal, kiálításokkal várták a résztvevőket a Kutatók Éjszakáján

írta   /   2013-09-29  /   nincs hozzászólás

A Nemzeti Vese Program első ízben vett részt a Kutatók Éjszakája elnevezésű, népszerű rendezvénysorozaton, ahol érdekes előadásokkal, kiállításokkal vártuk az érdeklődőket.

Köszönjük az előadóknak – Mihály Sándor igazgató úrnak (OVSZ Szervkoordinációs Iroda), Dr. Cseprekál Orsolyának (SE I.Sz. Belgyógyászati Klinika), Dr. Wagner Lászlónak (SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika), Tóvárosi Szilveszternek (Fresenius Medical Care) – valamint a szervátültetett fiatalságnak, hogy eleget tettek felkérésünknek és közvetítésükkel, együttműködésükkel sok érdekes és fontos témáról hallhattak a Nemzeti Vese Program programjait választók.

Szó esett a Szervkoordinációs Iroda működéséről, az Eurotransplant csatlakozásról, a nemzetközi szervcsere program jelentőségéről, a donáció magyarországi szabályozásáról, arról, hogy hogyan működik a vesénk, milyen létfontosságú feladatok ellátásáért felel, hogy mi mindenről árulkodik a vizelet, hogy mit jelent a vesepótló kezelés, hogy mi a vesetranszplantáció jelentése és jelentősége, hogy milyen elven működik a dialízisgép, hogy milyen fontos a megelőzés és a szűrővizsgálatok. nemzetivese3

Két kiállítást is megtekinthettek az jelenlévők: egy plakátkiállítást, amely plakátok a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika tanszékes hallgatóinak, vese védelmére felhívó pályamunkái, valamint Tarján Iván Árnyék és Fény című transzplantációs fotókiállítását, amelyet a Transzplantációs Alapítvány installált a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat egyik programelemeként (ez a kiállítás még egy hétig megtekinthető lesz az SE EOK I. emeletén).

nemzetivese

Köszönjük a bennünket választók lelkes érdeklődését, valamint köszönetünket szeretnénk kifejezni a szervezőknek, hogy meghívást kaptunk, hogy ott lehettünk! Jövünk jövőre is.

Forrás:

szakmai parnterünk, a vesebetegsegek.hu

stop

hirdetés

az oldal QR-kódja

Mindent a veséről – Érdekes előadásokkal, kiálításokkal várták a résztvevőket a Kutatók Éjszakáján QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →