Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

“MI IS NYARALUNK – MI IS SPORTOLUNK” -szervátültetett és átültetésre váró gyermekek tábora

írta   /   2013-06-24  /   nincs hozzászólás

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életért idén már tízedik alkalommal szervezi meg Balatonvilágoson élményterápiás nyári táborát, amelynek résztvevői transzplantált és átültetésre váró gyermekek.

miisnyaralunk

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 1991 óta támogatja és szervezi a szervátültetett gyerekek testi és lelki rehabilitációját, ösztönzi őket a sportos életmódra és segítséget nyújt a szülőknek a mindennapi gondok leküzdéséhez. Az alapítvány küldetésének tekinti az ismeretterjesztést is, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet: „A szervátültetés életet ment!”. Munkatársai arra törekszenek, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberekben tudatosítsák a donorjelentés jelentőségét.

A Mi is nyaralunk – Mi is sportolunk tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át. A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje. A gyerekek sportolnak, játszanak, zenés-verses programokon vehetnek részt, ki mit tud-on mérik össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytatnak és kalandparkba is ellátogatnak.

Az idei, jubileumi táborba, a június 29-i, szombati főnapra az egész országból meghívták azokat az orvosokat, akik a gyerekeket műtötték és azóta is gondozzák. Eljönnek a tábor támogatói és azok a gyerekek is, akik tíz évvel ezelőtt az első résztvevői voltak a rehabilitációs tábornak.

Az idei tábornak 95 kis lakója közül legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át, öt gyermek még szervre vár, és 35 egészséges testvér is hozzájárul az együttlét jó hangulatához. Hat olyan gyermeket is üdvözölhetünk a táborban, akik tavaly az Eurotransplant szervezet révén jutottak új esélyhez a teljes életre. A táborban 22 önkéntes segítő gondoskodik arról, hogy mind a gyermekek mind a szülők tapasztalatokban gazdag és hasznos hét után térjenek haza.

hirdetés

az oldal QR-kódja

“MI IS NYARALUNK – MI IS SPORTOLUNK” -szervátültetett és átültetésre váró gyermekek tábora QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →