Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Mentorkórházzá válhat a Soproni Gyógyközpont

írta   /   2013-10-25  /   nincs hozzászólás

Mentorkórházzá válhat a Soproni Gyógyközpont – közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár  látogatásáról kiadott közleményében az intézmény.sopron

Közölték: egészségügyi fejlesztéseikről és az integrációs folyamat eredményeiről tájékozódott az intézményben az államtitkár, aki beszámolójuk szerint elmondt, hogy a gyógyközpont egyfajta mintaintézménnyé válhat a későbbiekben.
Ezt az teszi lehetővé, hogy sikeresen integrálták a városban működő egészségügyi intézményeket.
Sopronban a betegellátás egységesítésével több mint 100 millió forintos megtakarítást tudtak visszaforgatni az ellátórendszerbe. Emellett több kísérleti program helyszíne is a város, ilyen a munkaügyi nyilvántartási rendszer bevezetése vagy a jövőben induló, a rehabilitációs és aktív gyógyítóegységek integrációjára épülő több gyógyturisztikai fejlesztés.
A betegellátó rendszer racionalizálásában a Sopron Gyógyközpont az élen jár, és a későbbiekben egyfajta mentorintézményként számítanak tapasztalataira az országos ellátórendszer átalakításában – idézik Szócska Miklóst.
Tájékoztatásuk szerint Molnár Ágnes, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója elmondta, ahhoz, hogy a fejlesztési folyamat sikeres legyen, nem elegendő a kormányzat szakpolitikai ágazata, nem elegendő maga a szolgáltató sem, szükségesek a szakápolók, az orvosok, a háziorvosok és a járóbeteg-ellátó rendszerben dolgozók is.
Sopronban is folyik egy 5 milliárd forint értékű beruházás, a kórház területén új diagnosztikai tömb épül. Ezen túlmenően 1,3 milliárd forintos fejlesztési program indul az intézmény sürgősségi betegellátó osztályának megújítására, a központi műtő, valamint az orvosi eszközállomány fejlesztésére – hangsúlyozta Molnár Ágnes.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Mentorkórházzá válhat a Soproni Gyógyközpont QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →