Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

A meleg miatt csökkent a pollentermelés: de így is kezdődik a parlagfű-szezon

írta   /   2013-08-04  /   nincs hozzászólás

A meleg, száraz időben csökkent az általános pollenterhelés az országban, ugyanakkor a csapdákban megjelentek a parlagfű és az üröm pollenszemei. A parlagfűre allergiások készüljenek fel a szezonra, kezdjék el szedni az orvos által javasolt gyógyszereiket, ha szükséges, keressék fel a szakrendelést.

urom
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatához eddig beérkezett adatok szerint a legnagyobb mennyiségben továbbra is a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták, ez szinte mindenhol magas koncentrációt jelentett a mögöttünk hagyott héten.

Visszaesett viszont a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporukat közepes, Pesten és Miskolcon csak alacsony koncentrációban monitorozták. Tüneteket okozó közepes koncentrációban regisztrálták még az útifű pollenszemeit Pécsett és Miskolcon, a parlagfűét Pesten és Szegeden, a kenderét pedig Pécsett. Jelen volt a csapdákban a libatopfélék, az üröm, az ernyősvirágzatúak, a lórom és a fészkesvirágzatúak pollenje – alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák mennyisége Pécsett és Zalaegerszegen elérte a nagyon magas szintet, Pesten, Szegeden és Győrött magas, Miskolcon közepes volt.
pollenaugusztus3

hirdetés

az oldal QR-kódja

A meleg miatt csökkent a pollentermelés: de így is kezdődik a parlagfű-szezon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →