Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Megváltozott munkaképességű közmunkások egy nyíregyházi kft.-nél

írta   /   2013-11-27  /   nincs hozzászólás

Négyszáz megváltozott munkaképességű közmunkást alkalmaz a Nyíregyházi Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. – közölte a cég vezérigazgatója.

Balogh Zoltán elmondta: a 225 millió forint értékű, hathónapos időtartamú közfoglalkoztatásra az érintetteket folyamatosan veszik fel.
megvaltozott2A cégvezető kiemelte: a Startnál a közmunkások mindegyike értékteremtő munkát végezhet majd, hiszen döntően a közhasznú társaság bérmunkában exportra termelő varrodájában és cipőüzemében, valamint a magyar piacot ellátó nyomdaüzemében dolgozhatnak. Továbbá a december második felében induló szociális étkeztetésbe is bevonják a közmunkásokat, a cég konyháján készítik majd elő az élelmiszer-alapanyagokat a főzéshez.
Balogh Zoltán tájékoztatása szerint a rászorulók szociális étkeztetését a Magyarországon vegyipari gyárakat működtető Bige Holding finanszírozza adományával, s az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan napi kétezer adag ételt készítenek és osztanak ki az év végi ünnepek előtt és alatt Nyíregyházán.
A vezérigazgató megemlítette, hogy a Start Kft. először alkalmazhat megváltozott munkaképességű közmunkásokat, s ez – mint hangsúlyozta – igen jó kezdeményezés, hiszen az érintettek között is sokan álláskeresők, nem találnak munkát az elsődleges munkaerőpiacon. Megjegyezte, hogy a közmunka lehetősége azok számára is megoldást jelenthetne a jövőben, akiknek az egészségi állapota javul, és már nem szorulnak rehabilitációs foglalkoztatásra a Start Kft.-nél. Így a közmunka révén maradhatnának tovább a cégnél dolgozóként, addig, amíg másutt nem sikerülne elhelyezkedniük.
A nyíregyházi Start Kft. intézményei és üzemei jelenleg 1700 embernek adnak munkát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A cég éves árbevétele tavaly mintegy 3 milliárd forint volt, és ennyit várnak az idén is. A nonprofit kft.-nek különösen a nyomdaüzeme termel kiemelkedően, az idén a bevétele meghaladhatja az egymilliárd forintot. A növekvő piaci igények teljesítésére a cég vezetése a nyomdaüzem bővítését tervezi 2014-ben.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megváltozott munkaképességű közmunkások egy nyíregyházi kft.-nél QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →