Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségturizmus  >  jelenlegi cikk

Megújul a sikondai termálfürdőhöz tartozó szálloda

írta   /   2014-01-11  /   nincs hozzászólás

Korszerűsítik a termálfürdőhöz tartozó szállodát a Komlóhoz tartozó Sikondán, a komplexum a tervek szerint február végén nyitja meg kapuit Ambient Hotel & AromaSpa néven.

sikonda    A hotel munkatársa elmondta, hogy a 658 millió forintos, döntő részben európai uniós támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően a tíz évvel ezelőtt megnyitott létesítményben 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyókat, ez a korábbinak csaknem a duplája.
Hozzátette: a magyarországi turisztikai trendeknek megfelelően átalakítják a létesítmény közösségi tereit és a wellnessrészleget, bővítik a konferenciatermet, s egyebek mellett szabadtéri pihenőhelyeket is létrehoznak.
A szálloda a fenntartható fejlődésre, a környezetvédelemre, az egyre inkább előtérbe kerülő bioéletmódra alapozó komplexummá válik, a korábbinál magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit, és eggyel magasabb, négycsillagos besorolást kap – írták.
A hotel utalt arra, hogy a fürdő forrását szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban. A felszínre törő alkalikus, lítium tartalmú hévízzel már néhány évvel később gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor javasolták vele anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelését is.
A szálloda a gyógykezelések mellett az egészségmegőrzésre, a testi és lelki kikapcsolódásra is hangsúlyt fektet. Új koncepciójának középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája kerül, hiszen az üdülőfaluban rendkívül jó a levegő – jegyezték meg.
A hotel hozzáfűzte: ez adta az “illathotel” ötletét. A létesítmény néhány szobája “illatos” lesz, azaz a fürdőszobai bekészítésekben és a belsőépítészeti motívumokban a vendégek felfedezhetik a levendulát, a kamillát, a mentát vagy a mandulát.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megújul a sikondai termálfürdőhöz tartozó szálloda QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →