Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida

írta   /   2014-01-08  /   nincs hozzászólás

 Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást január elsején a tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár, amelyet az indiai tulajdonban lévő ICN Magyarország Zrt. működtet – tette közzé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzata kedden a honlapján.

alkaloidaA http://www.tiszavasvari.hu oldalon Fülöp Erik polgármester közölte: a társaság a gyógyszerhatóanyag-gyártást, beleértve a morfint és származékait szüntette meg, de a gyógyszergyártás és csomagolás továbbra is folyik az üzemben.
A tiszavasvári önkormányzat honlapján megjelentek szerint a gyár cégvezetője, Harin Mehta és jogtanácsosa, Simon József, december 19-én levélben értesítette a helyhatóságot a hatóanyaggyártás beszüntetésének tervéről. Tájékoztatásuk szerint a tulajdonos és az igazgatóság döntött a lépésről, amelyet a világpiaci helyzettel indokoltak. Állításuk szerint az értékesítési ár olyannyira csökkent, hogy már nem fedezi az előállítás költségeit, így a termék előállítása veszteségessé vált.
Az önkormányzatot a honlapon olvasható közleménye szerint váratlanul érte a bejelentés, mivel néhány nappal korábban olyan információt kapott a gyár vezetésétől, hogy az üzem további működését semmilyen gazdasági probléma nem veszélyezteti.
Tiszavasvári polgármesterének közlése szerint az önkormányzat felvette a kapcsolatot a gyár vezetőivel, és tájékoztatást kért az üzem jövőjéről, konkrétumok várhatóan két hét múlva lesznek.
A Céginfóban az Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. 2011 márciusában lezárt mérlegadatai érhetők el. A cég mérleg szerinti vesztesége ekkor 2,7 milliárd, saját tőkéje 2,3 milliárd forint volt és mintegy 360 embert foglalkoztatott.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megszüntette a gyógyszerhatóanyag-gyártást a tiszavasvári Alkaloida QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →