Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Megnyílt az Országos Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban – december 22-ig látogatható

írta   /   2013-11-29  /   nincs hozzászólás

 Megnyílt az Országos Mikulás Fesztivál pénteken a Fejér megyei Nagykarácsonyban, ahol december 22-ig várják a látogatókat. A nyitó napra a vendéglátó falu mellett Mucsi községből és Budapestről érkeztek gyerekek – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.

mikulásfeszttivál A gyermekek az ünnepi köszöntő után megnézhették a Mikulás dolgozószobáját, ahol titkos kívánságaikat mondhatták el. A Mikulásház udvarán megnézhették a szánhúzó rénszarvasokat, kinyithatták az ajándékládikákat, amelyek segítségével az egyesek által megunt, mások által viszont még értékesnek ítélt ajándékok cseréltek gazdát, valamint a Nagykarácsonyban berendezett egyéb állomásokra is ellátogathattak.
A nagykarácsonyi Mikulásfalván a szülők is találhatnak érdekességeket maguknak, mint a Falusi élet kertet vagy az adventi vásárt. A kisebbek és szüleik részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, népi játékokon vagy felszállhatnak Mikulásfalva kisgőzösére. Az adventi hétvégéken vásár, színpadi programok – koncertek, bábjátékok – és falusi udvar is várja a látogatókat.
Mikulásfalva immár 18. alkalommal nyílt meg a közönség előtt, a látogatók között azonban nemcsak gyerekek, hanem nagyon sokszor idősek is találhatók.
Mikulásfalva szervezői szeretnének hátrányos és rászoruló családokat, gyermekeket is vendégül látni a fesztiválon. Már felvették a kapcsolatot gyermekotthonokkal, Down-kóros gyermekek gondozását segítő alapítvánnyal és koraszülött gyerekeket nevelő, segítő szülőkkel is – olvasható a közleményben.
Mikulásfalva december 22-ig várja a családokat, gyermekcsoportokat az egész ország területéről. A hagyományőrző Országos Mikulás Fesztiválra körülbelül húszezer vendéget várnak.
A kezdeményezés alapja a szeretetposta volt: az adventi levelek tízezres nagyságrendben érkeztek a Magyar Posta jóvoltából Nagykarácsonyon keresztül. Azóta minden évben zsák számra érkeznek a levelek a gyerekektől a magyar mikuláshoz, nemcsak itthonról, hanem Oroszországból, de még Amerikából is.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megnyílt az Országos Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban – december 22-ig látogatható QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →