Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Megnövelte a lépcsőzési kedvet a kalóriaégetést mutató lépcsőház

írta   /   2013-11-17  /   nincs hozzászólás

Megnövelte a hivatali dolgozók körében a lépcsőzési kedvet a kísérleti jelleggel kalóriaégetést mutató jelekkel ellátott lépcsőház. A testmozgásra sarkalló ötletet egész Nagy-Britanniában be akarják vezetni.

 lepcso   A The Daily Telegraph szerint a teszt során három nagy irodaház lépcsőházában helyeztek el kalóriaégetést mutató jeleket, és ennek köszönhetően 29 százalékkal többen kezdtek lépcsőzni, mint korábban.
A lépcsőzést a szakemberek az “erőteljes testmozgások” körébe sorolják. Lépcsőmászással több kalóriát lehet elégetni, mint kocogással, és tanulmányok utalnak arra, hogy napi hét perc lépcsőzés a következő tíz évre megfelezi a szívroham kockázatát.
A tervek szerint Nagy-Britannia-szerte ellátják majd a lépcsőházakat kalóriaégetést mutató jelekkel, amelyre a kormány 50 millió font támogatást szán. A lépcsőzők egy honlap és alkalmazás felhasználásával le tudják majd olvasni az “okos jeleket” a lépcsőkről, és így követni tudják, hogy bizonyos számú lépcső megmászásával mennyi kalóriától szabadulnak meg.
Az ötletet már a londoni belváros számos vállalata felkarolta, és Hertfordshire önkormányzati épületeiben is bevezették.
“Jó dolognak tartok bármit, ami mozgékonyabbá teszi az embereket és segít leszámolni az elhízással. Ez a kezdeményezés nagyszerű egyvelege a régi vágású józan észnek és az okos technológiának” – jelentette ki Boris Johnson, London polgármestere.

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10447405/Calorie-labels-fitted-to-staircases.html

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megnövelte a lépcsőzési kedvet a kalóriaégetést mutató lépcsőház QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →