Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Megnégyszereződött az elhízás miatt kórházban kezelt gyerekek száma Nagy-Britanniában

írta   /   2013-06-20  /   nincs hozzászólás

ducigyerekNégyszeresére nőtt az elhízással kapcsolatos problémák miatt kórházba kerülő gyerekek száma alig egy évtized alatt Nagy-Britanniában.

    Az esetek többségében a túlsúly miatt súlyosbodó krónikus betegségek, például az asztma következtében volt szükség orvosi kezelésre. Azonban a gyomorszűkítő műtéten átesett, 5 és 19 év közötti gyerekek száma is nőtt, és erősen emelkedett a túlsúly miatt kezelésre szoruló tizenéves lányok száma – közölte a The Daily Telegraph online kiadása a brit Országos Egészségügyi Szolgálat tanulmánya nyomán.
A londoni Imperial College kutatói a 2000 és 2009 közötti angliai és walesi kórházi statisztikákat elemezték, és azt találták, az 5-19 éves korosztályból az elhízással kapcsolatos problémák miatt kórházba kerülők száma 872-ről 3806-ra emelkedett.
Valójában lényegesen több esetről lehet szó, mivel az elhízást sok esetben nem hozzák összefüggésbe egy-egy megbetegedéssel.
Sonia Saxena, a kutatás vezetője szerint a nagy számok arra utalnak, a kórházi orvosok egyre nagyobb figyelmet szentelnek a testsúly kérdésének.
“Az elhízás terjedése egyre több gyermeknél okoz egészségügyi problémát. Általában úgy vélik, a gyerek túlsúlya majd felnőttként vezet komoly következményekhez, most azonban láthatjuk, sokkal korábban, már gyermekkorban” – állapította meg Saxena.
Becslések szerint Angliában a 2-15 éves gyerekek egyharmada túlsúlyos, ötöde elhízott. Az utóbbi növeli a 2-es típusú cukorbaj, az asztma és a szívbetegségek kockázatát.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megnégyszereződött az elhízás miatt kórházban kezelt gyerekek száma Nagy-Britanniában QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →