Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Megkezdődött az ellátás a nagykanizsai kórház új sürgősségi osztályán

írta   /   2014-01-27  /   nincs hozzászólás

Hétfő reggeltől fogad betegeket a nagykanizsai kórház több mint félmilliárd forintos beruházással elkészült új sürgősségi osztálya – jelentette be a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

ujszarny2    Brünner Szilveszter elmondta: az új épületszárnyban kialakított osztály eredetileg 520 millió forintra tervezett, uniós pénzből fedezett költségeit a kormány tavaly további 130 millió forinttal egészítette ki.
A csaknem ezer négyzetméteres részlegen elkülönítve kezelhetik a baleseti és a belgyógyászati jellegű gondokkal érkező betegeket. Mindkét területen önálló műtőt is kialakítottak, amelyekkel a legkorszerűbb európai színvonalú betegellátás valósulhat meg – jelezte a főigazgató.
Felidézte, hogy csaknem ötéves előkészítő munka után két éve indult meg a kivitelezés. Új épületszárny készült, amelynek felső szintjén a korábban korszerűtlen körülmények között működő mikrobiológiai labort, alagsorában pedig a patológiai osztályt helyezték el. Ez utóbbi két részleg a kórház 3,5 milliárd forintos korszerűsítési projektjének keretében készült el.
Az új sürgősségi osztályt újonnan beszerzett orvosi műszerekkel és bútorzattal látták el, a korábbi eszközöket pedig modern orvosi-informatikai rendszer váltotta. Egyszerre nyolc betegnek biztosíthatnak kórtermi elhelyezést – részletezte Brünner Szilveszter.
Cseresnyés Péter polgármester az új épületszárny bejárásán arról beszélt, hogy az előző hétéves európai uniós fejlesztési ciklusban az országban több kórházi fejlesztés is nehezen indult, de a nagykanizsai esetében sikerült úrrá lenni a kezdeti gondokon. Nagykanizsán a sürgősségi osztály elkészültével még nem fejeződött be a kórházi fejlesztés, várhatóan márciusban zárul le a még tartó mintegy 3,5 milliárd forintos korszerűsítési program.
A nagykanizsai kórháznak mintegy 100 ezer lakosú ellátási körzete van, egyes osztályok ennél is nagyobb, Dél-Zalán kívül Észak-Somogyra is kiterjedő beutalási rend szerint látják el a betegeket. A sürgősségi osztály naponta átlagosan 60-80 beteget fogad – közölte korábban a főigazgató.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megkezdődött az ellátás a nagykanizsai kórház új sürgősségi osztályán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →