Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Megkezdődött a gyermekneurológiai társaság első kongresszusa Alsópáhokon

írta   /   2013-04-15  /   nincs hozzászólás

Megkezdődött a Magyar Gyermekneurológiai Társaság első kongresszusa csütörtökön a Zala megyei Alsópáhokon, a háromnapos rendezvény témái között szerepel a görcsös állapotba került lázas gyermekek ellátása és az epilepszia gyógyítása is.

Elmont Beatrix, a szervezőbizottság elnöke az MTI-nek elmondta: a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának szervezésében tartott első országos konferencián több mint száz, gyermekneurológiával foglalkozó orvos vesz részt.
Tájékoztatása szerint a témákat a helyi és a szakmai aktualitások szerint választották ki. A szakorvosok érdekes eseteket ismertetnek és vitatnak meg, szó esik a lázas gyerekeknél jelentkező görcsös állapotról, az epilepsziáról, a koponya- és agysérült gyerekek akut ellátásáról és rehabilitációjáról.
Elmont Beatrix, aki egyben a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának főorvosa is, kiemelte: a tanácskozás egyik célja, hogy megvitassák az aktuális kérdéseket és egységesebbé tegyék az elveket. A szemlélet ugyanis folyamatosan változik, és más-más a gyakorlat a különböző kórházakban. Új lázcsillapítási és ellátási elvek vannak, ezért változhatnak például a lázcsillapítás módjai, és változhat az ellátás is – tette hozzá.
A szakember közölte, a kongresszuson például olyan kérdések is felvetődhetnek, hogy mikor és milyen tartós gyógyszerre kell átállítani egy lázgörcsös gyermeket, s megvitatják azt is, milyen módon kell őket a helyszínen ellátni.

Forrás: MTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Megkezdődött a gyermekneurológiai társaság első kongresszusa Alsópáhokon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

szedules

Szédülés – Mikor indokolt orvoshoz fordulni?

bővebben →