Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Mégis kinek az élete? – színpadon az eutanázia kérése

írta   /   2012-09-10  /   nincs hozzászólás

„Mondjuk, van egy ember, aki olyan biztos az igazában, hogy nem tűr ellentmondást. Ha ez az ember egy béna szobrász, akkor paranoiásnak nevezzük. Ha viszont főorvos az illető, akkor vérprofinak” – mondja Ken Harrison szobrász, aki egy autóbaleset következtében megbénul.

 

 

Ken Harrison szobrászművész, bohém, az életet minden ízé­ben szerető férfi, akinek élete a munka, de egy autóbaleset következtében nyaktól lefelé meg­bénul. Mesterségesen táplálják, és gépekkel tartják életben. Ken, amikor felméri, hogy helyzete soha nem javul­hat, és már sem élni, sem alkotni, sem tanítani nem tud, nem akar élni töb­bé. Ám a kórház, ahol kezelik, tágabb értelemben a társadalom, amiben él, nem hajlandó elfogadni álláspontját: erőnek erejével, akarata ellenére, akár azon az áron, hogy beszámíthatatlan­nak nyilvánítsák a sugárzóan okos és szellemes Kent, életben akarja tartani.

Harrison úgy dönt, nem akar mun­ka, szerelem és cél nélkül tovább élni, és harcba száll az élete és halála fölötti rendelkezés jogáért, a passzív eutaná­ziáért.

Küzdelme az élet szeretetét ébresz­ti fel bennünk, paradox módon azt érezzük: élni jó – még akkor is, ha Ken Harrison hozzáteszi: nem mindenáron.

A történetet Rudolf Péter főszerep­lése mellett Nagy-Kálózy Eszter, Orosz­lán Szonja/Balla Eszter, Bálint András, Borbás Gabi alakításaival láthatják a Centrál Színházba ellátogató nézők.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Mégis kinek az élete?  – színpadon az eutanázia kérése QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →