Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

Meghirdették az Év Gyógyszerésze-pályázatot

írta   /   2013-04-02  /   nincs hozzászólás

Idén immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az „Év Gyógyszerésze” pályázat. A pályázatot ezúttal is a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) koordinálásával, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság (MGYT), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) részvételével és a Roche Magyarország Kft. támogatásával hirdették meg.
A kampányindító sajtótájékoztatón Dr. Mikola Bálint, a MOSZ elnöke elmondta, a pályázat kulcsüzenete, hogy az orvos a terápia, a gyógyszerész a medicina szakértője. Mindennek központjában áll a gyógyszertár, mely egy olyan népegészségügyi találkozóhely, ahol naponta mintegy 670 ezer kontaktot regisztrálnak, többet, mint az ország összes bevásárlóközpontjában. A tavaly év végi törvénymódosítások – többek között – rögzítették a gyógyszertárak egészségügyi szolgáltató jellegét, továbbá törvényben kötelezték a gyógyszerészt a betegek gyógyszerellátásának nyomon-követésére. Ezen az úton egy nagyon fontos lépés, hogy április elsejétől a gyógyszertárakban – TAJ szám segítségével – lekérdezhető lesz a betegek korábbi, a hatékony gyógyszerészi gondozáshoz és a terápia nyomon követéséhez elengedhetetlen gyógyszeralkalmazása.

Dr. Samu Antal a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottsága alapító elnöke ismertette az idei esztendőre meghirdetett pályázat menetét: az „Év Gyógyszerésze” címre idén a lakosság részéről és szakmai oldalról kezdeményezve is lehet ajánlásokat tenni. Mindkét esetben egyaránt a 10-10 legtöbb szavazatot kapott gyógyszerészt, a pályázatot szervező Nero Solution Kft. személyesen kéri fel a részvételre. A 20 pályázati anyagból a szakmai bíráló bizottság kiválasztja a legjobbat, a nyertes és a díjazottak pedig a MOSZ által XXIII. alkalommal rendezett „Gyógyszerészek Országos Kongresszusa” alkalmával, októberben kapják meg az „Év Gyógyszerésze” címet és a nyereményeket.

Dr. Hodossy Lajos a Roche Magyarország igazgatója, mint fő támogató elmondta, kiemelt cél, hogy a személyre szabott gyógyszeralkalmazások domináljanak a gyógyító munka során. Ezzel párhuzamosan szintén fontos már a gyógyszerkutatások kezdeti fázisában megállapítani, hogy az egyes készítmények mely páciensek számára lesznek hatásosak. Ezzel is összefüggésben a gyártók számára kiemelt jelentőségű a gyógyszerészi gondozás térnyerése Magyarországon.

A pályázatokat idén is anonim módon bíráló szakmai bíráló bizottság is megújult. A tagok Dr. Mikola Bálint a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke, Prof. Dr. Szökő Éva a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Szabó Sándor a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke és Dr. Samu Antal a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottsága alapító elnöke.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2013. április 30. A pályázatok leadásának határideje: 2013. augusztus 30.

2013-ban az „ Év Gyógyszerésze” pályázaton helyezést nyerő kollegák a páratlan szakmai elismerésen túl idén is értékes, szakmailag is hasznos ajándékban részesülnek.

A pályázatról további részletes információkat az „Év Gyógyszerésze” honlapon (www.evgyogyszeresze.hu) találhatnak az érdeklődők.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Meghirdették az Év Gyógyszerésze-pályázatot QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →