Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Járványok, fertőző betegségek  >  Influenza  >  jelenlegi cikk

Még lassan terjed itthon az influenza, de egyre több a beteg

írta   /   2014-02-06  /   nincs hozzászólás

Az elmúlt egy hétben a fővárosban és 14 megyében is nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma

– írták az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentésében. Az influenza ugyanakkor továbbra is lassan terjed az országban.

influenzaA figyelőszolgálatra kijelölt orvosok január 27-e és február 2-a között 12 százalékkal több beteget regisztráltak, mint a 4. héten. Az országban körülbelül 14 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek csaknem negyede (23,7 százalék) gyermek, több mint 40 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek aránya csaknem 27 százalék, míg a 60 éven felüliek aránya több mint 9 százalék volt.

Az 5. héten a fővárosban és 14 megyében emelkedett, három megyében (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest) nem változott, és két megyében (Bács-Kiskun, Heves) csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteget a fővárosban, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Fejér megyében, a legkevesebbet Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Csongrád megyében  regisztrálták.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról az 5. héten négy jelentés érkezett. A járványok egy bölcsődet (Győr-Moson-Sopron megye), két óvodát (Fejér megye) és egy általános iskolát (Hajdú-Bihar) érintettek.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb jelentésében azt írta, hogy Portugália, Spanyolország és Anglia mellett már Bulgária és Görögország is kiterjedt influenzajárványról számolt be.

MTI – kép:mno.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Még lassan terjed itthon az influenza, de egyre több a beteg QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

influenza

Több az influenzás az országban

bővebben →