Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Heti pollen-mérce: Az üröm és a parlagfű pollenjei már mindenhol megjelentek

írta   /   2013-08-14  /   nincs hozzászólás

A legtöbb állomáson már regisztrálták az üröm és a parlagfű pollenszemeit, volt, ahol már tüneteket okozó közepes szintet is mértek.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatához eddig beérkezett adatok szerint azonban még mindig a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb számban. Mennyiségük ugyan tovább csökkent, de koncentrációjuk még mindig elérte a közepes szintet, sőt Miskolcon és Zalaegerszegen magas volt.

Magas szintet mértek még Miskolcon a hét elején a kender virágporából, illetve a parlagfűéből szerdán Szombathelyen. Közepes koncentrációban volt jelen a legtöbb helyen a kender, a parlagfű és az üröm pollenje, illetve a pázsitfűféléké Miskolcon, Győrött és Zalaegerszegen, a libatopféléké pedig Győrött.

Regisztrálták még a csapdákban az útifű, a fészkesvirágzatúak, az ernyősvirágzatúak és a lórom pollenjét – alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák mennyisége Zalaegerszegen Győrött és Szombathelyen elérte a nagyon magas, Pesten és Miskolcon a magas szintet, Pécsett legfeljebb közepes volt.

au10

hirdetés

az oldal QR-kódja

Heti pollen-mérce: Az üröm és a parlagfű pollenjei már mindenhol megjelentek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →