Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Már kismértékű fogyás is csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

írta   /   2013-04-15  /   nincs hozzászólás

 

A túlsúly leadása jelentősen csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait, így
a rákos megbetegedések kockázatát is – áll a Cancer Research című szaklapban
megjelent tanulmányban. 
 
Az egy éven át tartó kutatás során 50–75 év közötti
túlsúlyos, ám egyébként egészséges nőket vizsgáltak. Az eredmények azt
mutatják, hogy azoknál, akik csökkentett kalóriabevitel, illetve fokozott testmozgás
mellett átlagosan 8–10 százalékos testsúlycsökkenést tapasztaltak, a
tüdő- és vastagbélrákért részben felelős gyulladásos marker, az úgynevezett
C-reaktív protein szintje átlagosan 40 százalékkal, míg a mellrákért részben felelős
interleukin-6-szint 23 százalékkal csökkent. Szakértők szerint a tanulmány
eredményei nem korlátozódnak az 50 évnél idősebb nőkre: az egészséges testsúly
fenntartása az egész élet folyamán fontos, nemtől és kortól függetlenül.
(WEBBeteg)

hirdetés

az oldal QR-kódja

Már kismértékű fogyás is csökkenti a rák kialakulásának kockázatát QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →