Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Madárinfluenza-akták: lehetséges, hogy a betegek egy részét nem szárnyasok fertőzték meg

írta   /   2013-04-18  /   nincs hozzászólás

h7n9_11 A madárinfluenza H7N9-es típusú vírusával fertőzötteknek körülbelül 40 százaléka nem érintkezett szárnyasokkal, illetve nem járt olyan környezetben, ahol madarakkal találkozhatott volna – közölte egy járványkutató főorvos kijelentése nyomán a kínai média csütörtökön.

    A szakemberek a jelenséget, illetve a vírus terjedésének módját még mindig rejtélyként kezelik. Ugyanakkor a kínai illetékesek és a WHO képviselői egybehangzóan azt állítják, nincs bizonyítékuk arra, hogy a vírus emberről emberre terjedne.
A madárinfluenzával kapcsolatos központi rendelkezéseket kiadó egészségügyi főhatóság illetékese mindazonáltal elismerte, különleges körülmények között elképzelhető, hogy emberek egymást fertőzzék meg. De az ilyen esetek előfordulása rendkívül szórványos lehet – tette hozzá.
Ezzel kapcsolatban vizsgálják például a H7N9  első hivatalosan bejelentett  áldozatának a családját, mivel az elhalálozott  87 éves sanghaji férfi idősebb fia szintén a fertőzöttek között van.
A vírus terjedése továbbra is a keleti országrészben jellemző, de a Jangce folyó deltájának térségét elhagyva, immár a fővárosban és Közép-Kínában is megjelent a H7N9 vírus.
Kínában a legfrissebb jelentések szerint eddig 87 fertőzést regisztráltak, 17 esetben a betegség halállal végződött. A H7N9 ellen  nincs oltóanyag, kifejlesztése folyamatban van.
Korábbi jelentések szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) külföldi szakértőkből álló csoportot küld egyhetes tényfeltáró körútra Kínába.

Forrás: MTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Madárinfluenza-akták: lehetséges, hogy a betegek egy részét nem szárnyasok fertőzték meg QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →