Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Ma indul az adventi programsorozat Pécsen

írta   /   2013-11-29  /   nincs hozzászólás

Pénteken indul a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár, amely több mint nyolcvan programot kínál az érdeklődőknek.

pecsadvent   Pécsen immár harmadik éve rendeznek karácsonyi vásárt a belvárosban, ám az idei programsorozat minden szempontból rekordokat fog dönteni – jelezte Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere.
Mint mondta, idén a város főterén, a Széchenyi téren több mint hetven pavilonban kínálják a kézművesek portékáikat december 24-ig, itt szolgálnak fel forró italt, harapnivalót. A több mint négyhetes rendezvényen mintegy nyolcvan programon vehet majd részt a várt negyvenezer látogató – tette hozzá a városvezető.
Fodor József, a rendezvényt megvalósító Pécsi Fesztiválszervező NKft. ügyvezetője kiemelte: az adventi programsorozat költségeit az árusok helypénzeiből, városi támogatás nélkül rendezik meg.
A programokról szólva beszámolt arról, hogy péntektől minden este két alkalommal adventi fényjáték és épületvetítés várja a Széchenyi térre sétálókat, akik megcsodálhatják a Nádor Szálló adventi ablakából alászálló fényangyalkát is. A legkisebbek feladhatják kívánságaikat a Mikulás postaládájába, felkereshetik a Mikulás Házát, sőt advent első vasárnapján közösen ki is festhetik a városi betlehemet.
A látogatók a minden hétvégén reggeltől késő délutánig tartó gyermekprogramok mellett kétszer is részesei lehetnek a Bikali Élménybirtok előadásának. A város általános iskolái és gimnáziumai is készültek a rendezvényre: az ünnepi hétvégéken dal- és verscsokrokkal, karácsonyi táncelőadásokkal színesítik a programsort.
Az adventi időszak szombatjain a jótékonyság is szerepet kap Pécsen: helyi cégek és az Élmény Kommandó csapatának összefogásaként a rászoruló családok gyermekeinek varázsolják a karácsonyt igazi ünneppé, de a látogatók is adakozhatnak majd.
A pécsi Széchenyi téren kedden állították fel azt a majdnem húszméteres fenyőt, amely a város karácsonyfája lesz. A díszítés szerdán délutánra ér véget; a tízezer fénypontot magában foglaló égősort és a belváros díszkivilágítását pedig péntek este kapcsolják fel.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ma indul az adventi programsorozat Pécsen QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →