Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Ma indul az Advent Győrben programsorozat

írta   /   2013-11-29  /   nincs hozzászólás

November 29-én  indul és egészen karácsonyig tart a kisalföldi megyeszékhelyen az Advent Győrben programsorozat, amely a belvárosi utcai rendezvények mellett számos kulturális eseményt kínál a közönségnek.

adventgyor Pénteken esténként felnőtt, szombaton délutánonként gyerekprogramoknak ad helyet a belvárosi Széchenyi tér, ahol vasárnap délutánonként gyújtanak meg egy-egy újabb gyertyát. A rendezvénysorozat keretében fellép Korda György és Pitti Katalin operaénekes is – mondta Domanyik Eszter, a városháza szóvivője a szerdai győri sajtótájékoztatón.
December 26-án Rákász Gergely ad koncertet Győrben. Mint a fiatal orgonaművész kifejtette, az esten a Belvárosi Református Templomban az Illuminations, azaz Megvilágosodások című műsorát adja elő. A koncert helyszínén csupán gyertyaszigetek fogják a világítást adni az eseményhez.
A Győri Nemzeti Színház társulata a november 29-i megnyitó után ad rövid műsort a Széchenyi téren. Forgács Péter igazgató elmondta, hogy december 25-én gálaműsorral köszöntik a nyolcvanadik születésnapját aznap ünneplő Bede-Fazekas Csaba színművészt.
A programban más színházi előadások is szerepelnek: december 9-én Richard Baer Hitted volna? című darabját láthatja a közönség Hernádi Judit és Kern András előadásában, négy nappal később pedig Tom Sawyer kalandjaival várja a gyerekeket a Turay Ida Színház.
Az adventi rendezvényen 120-nál is több ünnepi díszítésű pavilon várja a vásárlókat. A Megyeháza téren vásárosok kapnak helyet, a gasztronómiai élményeket keresőknek a Baross Gábor útra kell betérniük, a kézműves termékeket pedig az Arany János utcában és a Széchenyi téren kínálják. Az eseménysorozat 70 ezer példányban kinyomtatott programfüzetét minden győri háztartásba eljuttatják.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ma indul az Advent Győrben programsorozat QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →