Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Legyen a Sport a szenvedélyed

írta   /   2013-04-11  /   nincs hozzászólás

“Legyen a Sport a szenvedélyed” címmel indít programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) sportért és ifjúságért felelős államtitkársága.

    A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a sport pozitív szellemi, lelki és fizikai hatásaira.
“A kormány törekvéseinek megfelelően a társadalom minden rétegének, de elsősorban a fiatalok egészségi állapotának javításáért indul program, hiszen közös érdekünk, hogy a káros szenvedélyek és bűnözés helyett a sport váljon az élet örömforrásává” – fogalmazott Simicskó István államtitkár.
Hozzátette: a sport személyiségformáló, segíti a közösségbe való beilleszkedést, a társadalmi normák, szabályok elfogadását és betartását. A sport egészséges versenyszellemre nevel, megtanít küzdeni a célok eléréséért, és egyben az életöröm forrása is lehet.
A kampány részeként az ország több pontján és a magyar kormány által is támogatott sporteseményeken prevenciós céllal hívják majd fel a figyelmet a sport kiemelkedően fontos szerepére. A programsorozat első állomása a vasárnap rajtoló budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokság lesz.
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Hatala József kiemelte: a testmozgás, a szabadidő hasznos eltöltése jó hatással van a bűnmegelőzésre is, ezért minden alkalmat meg kell ragadni a sport népszerűsítésére.
A kampányhoz olyan neves és sikeres sportolók adják a nevüket és arcukat, mint Joó Abigél, kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó és Zsivoczky Attila világbajnoki bronzérmes tízpróbázó.

Forrás: MTI, EMMI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Legyen a Sport a szenvedélyed QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →