Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Kudarc a dohányzás tiltása a szórakozóhelyeken

írta   /   2013-07-07  /   nincs hozzászólás

dohanyzas3Egy tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a bejáratok előtti dohányzás következményeként valójában megnövekedett a szórakozóhelyeken a nikotinkoncentráció.

Amint arról a tanulmányt készítő Maria José López, a Barcelonai Közegészségügyi Szervezet munkatársa beszámolt, madridi, galíciai és katalóniai vendéglátóegységek elemzése során arra a megállapításra jutottak a szakemberek, hogy bár a nikotin és a füstben található egyéb részecskék aránya 90 százalékkal csökkent a vendéglátóhelyeken, összességében a koncentrálódó káros anyagok mennyisége nőtt.

A Nicotine & Tobacco Research című lap hasábjain arról számolnak be a szakemberek, hogy azokon a helyeken, ahol a vendégek csak kinn dohányozhatnak, valójában megnövekedett a nikotin mennyisége, vagyis sem a személyzet, sem a nemdohányzó vendégek nem lettek nagyobb biztonságban, mint korábban.

A szerzők megjegyezték, hogy a fenti tények más európai országokra – például Skóciára és Írországra – nézve is igaznak bizonyultak.

López úgy véli, bár a 2011-es törvénymódosítás hatalmas lépést jelent a nemdohányzók, valamint a vendéglátóhelyeken dolgozók jogainak védelme terén, a kerthelyiségben, valamint a bejárat körüli levegőben található – koncentrált mennyiségben jelentkező – káros anyagok további veszélyt jelenthetnek, így alaposabb vizsgálatokra lenne szükség annak érdekében, hogy még hatékonyabbá váljanak a megszorítások.  

forrás: MNO

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kudarc a dohányzás tiltása a szórakozóhelyeken QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →