Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja – könyvajánló

írta   /   2013-08-02  /   nincs hozzászólás

Ismét kapható az útmutató az állapot megértéséhez és otthoni kezeléséhez. Bővített, átdolgozott kiadásban újra megjelent Papp Rita – Zakar Gábor – Bordi Edit Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja című hiánypótló könyve, amely a krónikus vesebetegeknek ad segítséget étrendjük, életmódjuk tudatos kialakításához. konyv

Ez a kiadvány a vesebeteg-diétáról és annál többről is szól. Ahhoz kíván segítséget adni, hogy olvasója – Ön is például, aki éppen kezében tartja ezt a könyvet – a gyógyító beteg-orvos-nővér-dietetikus csapat első számú, tudatos tagja legyen, akin a legtöbb: a végrehajtás múlik. Tudja, miért kell pontosan megjelennie a vesegondozóban, miért kéri Öntől a nefrológus a pontos vizeletgyűjtést, miért kéri a dietetikus a napi étkezés feljegyzését és a tápanyagtáblázat használatát, a tápanyagok válogatását, s miért kérdezi a gondozó asszisztense, hogy szedi-e rendszeresen a gyógyszerét.

S hogy mi a jó együttműködés, az előírtak betartásának haszna? Az, ami minden a vesebetegek táplálását elemző vizsgálatban kiderült: a veseműködés romlásának üteme, a műveseidőszak elérésének ideje a jól együttműködő, az étrendi és gyógyszeres előírásokat betartó betegekben lényegesen, az együtt nem működő páciensekhez képest 40%-kal is lassítható volt, s ez a gyakorlatban művesekezelés nélkül, jó közérzettel és erőnléttel élhető hosszú évekre fordítható le.

Fiatal- és középkorú betegeknek ez az értékes idő egyéni és családi céljaik megvalósításának évtizedes lehetőségét, a dialíziskezelésbe történő sima átmenetet, idős betegek számára akár a művesekezelést igénylő állapot elkerülését is jelentheti. Könyvünk sorai közül talán a szerzők és minden, vesebeteget gondozó munkatárs őszinte reménye is kiolvasható: sikerüljön ez Önnek is! – ajánlják a könyvet a szerzők.

Forrás: szakmai partnerünk, a vesebetegseg.hu
stop

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja – könyvajánló QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →