Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Köztéri tajcsi bemutatók az egészséges életmód népszerűsítéséért

írta   /   2013-08-01  /   nincs hozzászólás

Az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság a világ csaknem harminc országában szervez több évtizede köztéri tajcsi bemutatókat. A programhoz idén Magyarország is csatlakozik: augusztus 10-én Budapesten két helyszínen, valamint Sopronban, Győrben és Egerben is tartanak köztéri tajcsi órákat.

    Az 1970-ben alapított Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság tagjai évente egyszer – a nemzetközi tudatosság napjához kapcsolódva – tartja meg világszerte a szabadtéri bemutatókat a mozgásrendszert megalkotó Moj Lin-sin mester által teremtett hagyományokat követve.

taichi
A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság civil szervezete augusztus 10-én 10 órától a fővárosban a Hunyadi téren, 17 órától pedig az Erzsébet téren szervez hasonló szabadtéri bemutatókat. A társaság vidéki tagozatai is részt vesznek a mozgásforma népszerűsítésében és a hónap során Sopronban, Győrben és Egerben is csatlakozhatnak az érdeklődők az akcióhoz – közölte a szervezet közleményben az MTI-vel.
A mester által létrehozott gyakorlatsorozat a fizikai és szellemi egészség megőrzését szolgálja. Jótékony hatásai közé tartozik egyebek mellett a vérkeringés serkentése, a tartás és egyensúlyérzék javítása, az erő és rugalmasság fejlesztése, a stressz csökkentése valamint a kiegyensúlyozottság és a jó közérzet kialakítása.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Köztéri tajcsi bemutatók az egészséges életmód népszerűsítéséért QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →