Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Közelebb – Fotókiállítás és aukció

írta   /   2013-07-24  /   nincs hozzászólás

Közelebb – Fotókiállítás és aukció

Helyszínek:                 Mozaik Kávézó, VI. kerület Király utca 18. 

                                    Atrium Film – színház, Margit körút 55.

Kiállítás megnyitó: 2013. július 23. 19 óra Mozaik Kávézó

                              2013. szeptember 06. 17 óra Átrium Filmszínház

Aukció időpontja:     2013. szeptember 17. 19 óra

Alapítványunk egy tíz fotóból álló sorozatot álmodott meg, melyeken ismert színészek és rett-szindrómás lányok szerepelnek.

Fő célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a halmozottan sérült gyermekeket nevelő családok helyzetére,  hogy közelebb hozzuk őket a többségi társadalomhoz.

rettsz

E kampányunk első támogatója Balla Vivienne fotós volt, aki teljes stábjával; Lendvai Lilla stylist, Kökény Judit sminkes, Kozma Norbert fodrász, Kustos Nikolett werkfotós segítségével elkészítette a fotókat. Majd a Color Photo Digital Kft. és a Darvas Képkeret Kft. jóvoltából elkészültek a kézzelfogható képek.

A fotózás során kiderült, hogy nem lehet megkomponált képeket várni a lányoktól, csak ellopott pillanatokat. Mégis a lányok igazi sztárok, fotómodellek voltak, akik a szépségükön keresztül beszéltek magukról, egy-egy kéztartásban, lábtartásban, fejtartásban Ez pedig nem jöhetett volna létre másként, minthogy azok a színészek, akik a felkérés pillanatában még nem is tudták igazán mire vállalkoznak,  teljes lényükkel, minden tekintetben közelebb kerültek a lányokhoz, lelkileg és fizikailag is; segítették őket, hogy megmutathassák magukat. A két személy kapcsolatában – mely tökéletesen tükröződik a képeken – ott van a nyitottság, elfogadás, közeledés.

Bennük  van a fájdalom, félelem, bezártság, öröm, mosoly, rácsodálkozás, tapintat, zavar, sajnálat - rengeteg emberi érzés, ezért úgy gondoljuk és érezzük, hogy összességében szívszorítóak a fotók.

A lányokkal  volt  Kulka János, Hegyi Barbara, Scherer Péter, Margittai Ági, Kecskés Karina, Jordán Tamás, Nagy Sándor, László Zsolt, Gallusz Niki és Puskás Peti. Ahogy a lányok is sokfélék, hiszen van köztük két és féléves és húsz éves, jó mozgású és járásképtelen, ugyanígy a színészek között is van fiatalabb és tapasztaltabb, de egy közös mindegyikben, ők közelebb kerültek a lányokhoz.

Aki megnézi a kiállítást a Mozaik Kávézóban (Budapest VI. kerület Király utca 18.)augusztusban, az Atrium Film – színházban (Budapest Margit körút 55.) 2013. szeptember 6. és 17. között, illetve a itt a honlapunkon, a www.facebook.com/ pages/Közelebb-Fotókiállítás-és-aukció oldalon és eljön az aukciónkra, különleges élményben lesz része, maga is közelebb kerülhet ezekhez a csodaszép lányokhoz, és támogathatja őket.

Másik fő célunk, hogy a fotók elárverezéséből befolyt összegből tábort szervezzünk a rett szindrómás lányoknak és egy olyan szakemberekből álló csapatot biztosítsunk a számukra, akik a mindennapi nehézségekben tudnak segítséget nyújtani a családoknak.

 Jöjjön el, nézze meg és vigye haza az egyik képet!

forrás: rettszindroma.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Közelebb – Fotókiállítás és aukció QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →