Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással

írta   /   2014-01-22  /   nincs hozzászólás

 Elindult a kórházi mentorprogram, amelyre régiónként egy-másfél milliárd forint jut uniós forrásból, ez a többi között az egyéni betegút követését, szervezését, az intézmények közötti egységes kontrolling rendszer kiépítését jelenti – mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Sopronban.

mentor    Szócska Miklós az ágazatot áttekintő évkönyv, a Medicina Top 200 bemutatóján elmondta: a mentorprogram egyik kulcsszereplője a Soproni Gyógyközpont, az ott szerzett tapasztalatokat használják majd fel a rendszer országos kiépítéséhez. Egyelőre az uniós program elemzését végzik, de az első negyedévben szeretnék megkötni a támogatási szerződést is – tette hozzá.
Molnár Ágnes, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója közölte: ez a közös munka még tavaly indult el, és a mentorprogram is része a soproni intézmény strukturális átalakításának. Kiemelte: a dolgozók eredményes munkájának köszönhetően – amit a szakma kiváló városi kórházi címmel értékelt tavaly – bemutathatják a soproni tapasztalatokat országszerte.
Szócska Miklós közölte, elsősorban vezetési kérdéseket, illetve gyógyturisztikai, egészségipari lehetőségek kihasználását érintően számítanak a Soproni Gyógyközpontra mint mentorkórházra. A szakmai munka megvalósítását fedező uniós támogatás összege eltérő lesz, az adott régióban működő kórházak számától, nagyságától függően.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →