Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Koraszülöttek halála miatt kezdődött vizsgálat a miskolci megyei kórházban

írta   /   2013-08-12  /   nincs hozzászólás

 Több koraszülött csecsemő halálának ügyében vizsgálatot indított az egészségügyi államtitkárság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülött- és újszülött-patológiai osztályán.

Az államtitkárság hétfői közleménye szerint az intézmény koraszülött osztályán néhány nap alatt több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani. A kórház jelentési kötelezettségének eleget téve augusztus 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét tájékoztatta. Mivel az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét, az egészségügyi hatóság járványügyi vizsgálatot kezdett.

csecsemohalal1
A kórház azonnal meghozta a legfontosabb járványügyi intézkedéseket: átszervezték az érintett osztályon az elhelyezést, a higiénés rendszabályok fokozott betartása mellett folyamatos ellenőrzést végeznek, és jelentőszolgálatot működtetnek.
Az elhunyt koraszülöttektől vett mintákat az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzeti Referencia Laboratóriumában jelenleg is vizsgálják.
Az OEK és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, valamint a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) megtette a szükséges lépéseket, óvintézkedéseket, és erről folyamatosan tájékoztatja az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárságát. A vizsgálat jelenleg is tart – olvasható az államtitkárság közleményében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Koraszülöttek halála miatt kezdődött vizsgálat a miskolci megyei kórházban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →